Blog

Tuğçe Büyükuğurlu Çocuklarla Felsefe Seçkisi

Bugün Çocuklarla Felsefe eğitmeni ve yazar sevgili Tuğçe Büyükuğurlu ile buluşup kahve ve keyifli bir sohbet eşliğinde imzalı kitaplarımıza kavuştuk. 

Sevgili Tuğçe, Çocuklarla Felsefe konusunun Türkiye’de bilinmesi ve gelişmesine önemli katkılar yapıyor. Kendisi hem çocuklara eğitim veriyor, hem de bu konuda eğitmen yetiştiriyor. Avrupa Çocuklar için Felsefe Geliştirme Vakfı SOPHIA’da yönetim kurulu üyesi. Türkiye’nin her yerinden öğretmenlere haftalık bülten gönderen philotopia.com‘un da kurucusu. 

Kendi yazdığı iki çocuk kitabı var. “Ne İstersen Makinesi” ve “Çöl Prensi ve Buz” adlı iki kitaptan oluşan Düşünce Deneyleri dizisi bu yıl Masalperest Kitap tarafından basıldı. Her yaz sahil kasabasında bir araya gelen arkadaşlar Zeynep, Tan, Nil ve Berk, Leyla Teyze ile tanışıyorlar. Leyla Teyze, karavanıyla kasabaya yerleşen, sürekli kitap okuyan, çocuklarla meraklı konuşmalar yapan, tanıdıkları kimselere benzemeyen biri. Çocuklara karavanın önünde ilginç hikâyeler anlatıyor ve sonra da bu hikâyelerden çıkan sorular üzerine sohbet ediyorlar. Gözde Eyce’nin güzel çizimleri de öykülere canlılık ve renk katmış.

Sevgili Tuğçe, bu ay hem küçük okurlarımız, hem de ebeveynleri için, çocuklarla felsefi konularda konuşmaya yardımcı kitaplar seçti. Kendi yazdığı kitaplarının yanı sıra her yaş grubu için Çocuklarla Felsefe derslerinde kullandığı kitaplardan ve bu konudaki ebeveynlik kitaplarından harika bir Çocuklarla Felsefe seçkisi hazırladı.

Tuğçe Büyükuğurlu Çocuklarla Felsefe Seçkisi

Sevgili Tuğçe’ye hem küçük okurlarımızın adına tek tek imzaladığı güzel kitapları, hem de bu ay bizim için hazırladığı Çocuklarla Felsefe seçkisi için çok teşekkür ediyoruz! 

Özlem Onur Kurtuluş, 04.11.2020

Leave a Comment